İçeriğe geç

23 OCAK CUMARTESİ 15:00’TE TÜNEL’DEYİZ. GELİR MİSİN?

07/01/2010
Bu devirden sonra darbe olmaz diyebilmeyi biz de isterdik.

Darbe Günlüklerinin kurmaca, ıslak imzanın sahte olduğuna inanmak isterdik.

Ergenekon, her yere kon esprileri yapmak, Nuray Mert’in, Yılmaz Özdil’in Bekir Coşkun’un yazılarını  arkadaşlarımızla paylaşmak, Ergenekon’un muhalifleri sindirme çalışmasından başka bir şey olmadığına ikna olmak isterdik.

Kafes planı haberlerinden korkanlara bu güne kadar bir tane gayr-i müslimin burnu mu kanamış diye çıkışmak isterdik.

Bülent Arınç’a suikast mı? Suikast yapacak adam mı bulamadılar ha-ha, diye gülüp geçmek isterdik.

Sırlar odasına girildi diye heyecanlananlara, Harry Poter romanı okurken için geçmiş,  üstün açık kalmış olmalı diye takılmak isterdik.

Hakimi takip edenin marangoz ve aşçı  olduğunu öğrenip rahatlamak isterdik.

Kürt sorunu var diyenlere, kız aldık kız verdik, kardeşiz, Kürtler cumhurbaşkanı bile oldular tekerlemesini bir çırpıda sayıp dökmek isterdik.

Maraş, Çorum, Sivas katliamlarında derin devlet parmağı var, darbeye ortam hazırlamak için yapıldılar sözlerini ‘paranoyaklık’ olarak görmek isterdik.

İşe sefer tasıyla giden Genelkurmay Başkanına, Hakime ‘diyette misiniz?’ diye sorup eğlenmek isterdik.

Koç Müzesindeki denizaltıda bulunan bomba 300 çocuğu öldürmek için orada ‘unutuldu’ haberlerine ‘o kadar da değil’ diye tepki göstermek isterdik.

Evet! Bunları söyleyebilmeyi biz de çok isterdik.

Burası; 50 yıla 3 kanlı askeri darbe, bir post modern darbe bir de e-muhtıra sığdırabilmiş bir ülke olmasaydı,

Başbakandan 17 yaşındaki bir gence kadar yüzlerce siyasi idamın yapıldığı, onbinlerce insanın işkence gördüğü, düşüncelerinden dolayı hapse atıldığı, sınır dışı edildiği bir ülke olmasaydı,

Kontrgerilla yapılanmasını  keşfeden savcısı öldürülen, katili dört kez suçlu bulunup dört kez de serbest bırakılan sonra MHP’ye Genel Başkan adayı olan bir ülke olmasaydı

Atatürk’ün evine bomba atıldı  diye iki gün boyunca İstanbul’daki tüm Rum, Ermeni ve Yahudi dükkanlarının ve evlerinin yağmalandığı, bir papazın zorla sünnet edildiği, bu nedenle kan kaybından öldüğü, 400 kadına tecavüz edildiği, yıllar sonra bombayı atan kişinin valilik yaptığı bir ülke olmasaydı,

Parti kapatmalar olmasaydı, seçilmiş belediye başkanları elleri kelepçelenerek hapse atılmasaydı,

301. madde olmasaydı, Hrant Dink mahkeme önlerinde linç edilmeseydi, sokak ortasında ensesinden vurulmasaydı,

Başörtülü resminden dolayı  70 yaşında bir kadının sağlık karnesine ilaç yazılmadığı  için ölmeseydi, eşleri başörtülü diye ordudan, yargıdan atılanlar olmasaydı, başörtülü öğrenciler üniversite kapılarında süründürülmeseydi,

İnternette kanımızı donduran ses kayıtları dolaşmasaydı,

Ölüm kuyularından insan kemikleri, baraj göletlerinden silahlar, bombalar çıkmasaydı,

Maraşta 113 kişi sadece Alevi olduğu için vahşice öldürülmeseydi, öldürenler, öldürme emrini verenler itibarlı devlet görevlileri olarak görevlerinin başına dönemeselerdi,

Sivasta ellerinde gaz bidonlarıyla insanları yakmaya gidenleri, Halkla polisi karşı karşıya getirmeyin diyerek savunan cumhurbaşkanı defalarca şapkasını alıp gidip geri dönmeseydi..

AMA diyemiyoruz. Gülüp geçemiyoruz. Kendimizi rahat hissetmiyoruz.

Yaşadığımız olağanüstü  günlerin sonunda kalıcı bir demokrasiye sahip olabilmek için yapacak çok iş, çıkarılması gereken çok ses var.

23 Ocak Cumartesi günü saat 15.00da İstiklal Caddesi Tünel Meydanında hep birlikte özgürlüğümüz için, demokrasi için, darbelere, darbecilere karşı ses çıkartacağız.

Kozmik belgeler açıklansın/Suçlular yargılansın demek için

Katılmaz mısınız?

17 Yorum leave one →
  1. 09/01/2010 10:50 am

    darbe hayır

  2. Devrim ! permalink
    16/01/2010 10:49 am

    Darbe evet .

  3. mustafa permalink
    16/01/2010 11:07 am

    evet darbelere tabii ki hayır. son dönemde ne çektiysek şu darbelerde çektik. demokrasi sistemimiz hala daha rayına oturamadı. iktidarlar da hala aynı tas aynı hamam. görevli memurlarımız(üst düzey yada normal memur farketmez) da rahat duramadı. Kendimizi rahat hissedemiyoruz haklısın. Bu zihniyeti değiştirmek elimizde. Bu tarz yollarla yürüyüşlerle, mitinglerle. Ama ben samimi bulamıyorum. Ak Parti’nin yarattığı psikoloji ile hareket eden insanlar görüyorum. Çünkü devlet yapısındaki cemaatçi yapılanmadan bu güne kadar kim söz etti? Bir kaç sol parti, bir kaç gazeteci. Şu an Silivri’de olan birkaç kişi. Bakın birkaç kişi diyorum içlerinde suçlu olanlarda var üzerine suç atılanda. Yada öyle düşündüğüm.
    Yani demek istediğim konunuzda haklı

  4. mustafa permalink
    16/01/2010 11:13 am

    niye entera basarım ki?

    -yani demek istediğim bu konuda haklısınız ama bazı şeyler de gözardı ediliyor.

    Birde kozmik belgeler olayı var. Devlet sırlarından bahsediyoruz. Sizin anlatmak istediğiniz suçluların kayırıldığı belirten belgeler olmasın. Yoksa en demokratik devletin bile devlet için hayati önem taşıyan belgeleri vatandaşına sunmayacağından eminim. Yoksa darbesini içerden değil de dışarıdan yerç

  5. mustafa permalink
    18/01/2010 1:24 am

    sağolun!

  6. sureyya permalink
    22/01/2010 9:04 am

    evet katılırım.cunku ozgurce ve huzur ıcınde kardeslık ıcınde yasamak ıstıyorum. ayrıca bu soyledıklerınıze bır de ASKERE SIVIL YARGI yolunun acılması yasasının ıptal edılmesını eklemek ıstıyorum. bence bu konuda hukumet halka basvurmalı yanı referandum yapmalı dıye dusunuyorum. maalesef sorunlar meclıste cozulemeyecek ozellıkle de su an meclıste bulunan muhalefet partılerı sayesınde. yaptıgınız gırısımlerı gonulden desteklıyorum. guzel bır turkıye ıcın elele vermelıyız. tesekkurler

  7. kuddusi Dolu permalink
    22/01/2010 9:35 am

    en kötü sivil yönetim bile askeri yönetimden iyidir. bu paşalar devlet yönetmek istiyorsa parti kurup seçime girsin. boylarının ölçüsünü alsın. ama yok onlar rahata alışkın .kolaydan olacak onların işi ,hem millletinle uğraşacak hemde milletin parasını yiyeceksin.. yazıklar olsun onlara.

  8. 22/01/2010 6:04 pm

    Yıllarca ülkemizin utanç kaynağı olmuştur darbe. Bizi diğer medeniyetlerden geride bırakmıştır. Bu ülke gördüğü sayısız darbelere rağmen ayakta durmasını bilmiş. Çoğu ülkeye göre olağanüstü hızlı bir şekilde toparlanmıştır. Peki ya bu darbeler olmasaydı kim bilir ne kadar ilerlemiştik biliyor musunuz? Siz! şu darbeci yandaşları. Siz! şu sosyal demokrat geçinip yıllarca halka ettiğiniz zulüm ve oyunlarla Hitlerin işçi partisi(ki başa geldikten sonra işçilere en büyük kazığı atmıştır.)ni andıran ahaliler. Siz! kendi egolarınızın tatmini ve çıkarlarınız doğrultusunda Atatürk’ün arkasına sığınarak, onu adeta bir kalkan olarak kullanarak siyaset yapanlar. Siz! bu ülkeye ihanet etmeseydiniz şimdi nerelerdeydik hayalini kurabiliyor musunuz? Siz ancak rantlarınızın hayalini kurabilirsiniz. Siz çıkar ilişkilerinizin metinlerini, bildirilerini yayınlarsınız. Siz ancak ortalığı karıştırarak bu ülkenin kan emici mahlukatları olarak yaşarsınız. İşte şimdi bizler buradayız. Darbeye karşı 70 milyon adımız. Peki siz? Artık çok geç sizin için. Uyan ülkem insanı. Tek yürek,70 milyon adım ve Yaşasın Halkların kardeşliği.

  9. Huseyin bahcivan permalink
    23/01/2010 12:33 am

    Bu ülke ya bütün ınsanlarının yüzde yüz eşit olduğu devletin ınsanına düşman olmadıgı ve hain gözüyle bakmadığı normal (aslında mevcut durum için bu kelimenin altını çözüp ksalin yazmam lazım dımı ) bir ülke olacak ya da komitacıların vesayetinde daha bir 150 yok yok 1000 yılını kaybedecek.

  10. 23/01/2010 1:16 am

    mekansal uzaklıktan ötürü gelemesek de katılıyoruz, tüm söylediklerinize…

  11. yorum yapan permalink
    23/01/2010 11:29 am

    hava çok soğuk..

  12. FATİH permalink
    23/01/2010 1:18 pm

    70 milyon adımda bir yorumum olsun istedim..sizleri hayranlıkla izliyorum..BALYAZ başımıza çok fena çarptı..daha düne kadar ERGENEKON FASO FİSO diyenler bile ŞAŞKIN..hele ses kayıtları MİLLETİN GÖÜNÜ AÇTI..iyi ki varsın TARAF GAZETESİ ve İYİKİ VARSIN genç siviller VE 70 MİLYON ADIM KOALİSYONU…

  13. cihan yeditepe permalink
    23/01/2010 2:56 pm

    Slogan üretmede mahir bir milletiz vesselam. Hani bir aralar bir duvar yazısı vardı, kamyoncular yazardı kamyon kasalarının arkasına… “- TEK RAKİBİM>>>THY” diye… Bende çağrışım yapmış olmalı ki, bu sabah kalktığımda aklıma geldi birden; “TEK RAKİBİM>>>FATİH/ÇARŞAMBA” … by TSK

    __

    Koskoca TSK’mız kendisine rakip olarak Fatih/Çarşamba’yı görüyor ya, kurmaylarımızla ne kadar övünsek azdır.

    Hırka-i Şerif ya da Sofular semt adları bile meğersem ne kadar rahatsız ediyormuş hz.! kurmaylarımızı…

    _

    Yüce tanrım sen bütün balyozcuları yok et! AMEN

  14. rumil permalink
    23/01/2010 10:48 pm

    Bunlara karşı olmak sivil faşizmin önünü açmayı gerektirmez. Tek taraflı ve yanlı davranıyorsunuz, gerçeklerin üstünü örtmek istiyorsunuz. Biz devrimciler bunlara hayır demiyor muyuz? Ama biz emek eksenli bir çözümden yanayız, biz sosyalizmden yanayız. Biz darbelere hayır derken, gözlerimiz yaklaşan sivil faşizmi alasıyla da görüyor. Burjuva demokrasisiyle sorunların üzerine tek tek giderek ve bazılarını görmezden gelerek istediklerinizin hiçbirini gerçekleştiremezsiniz. Sosyalizm hepsi için en net ve geçerli çözümdür! Şu anda en büyük tehlike sivil faşizmdir! Ordu değil! Bağnaz olmayın, takıntılarınızdan kurtulun! Gerçekleri görün! Art niyetli iseniz zaten, birşeylerin üstünü kapatmak niyetindeyseniz yani, bunları hiç yazmadım bile.
    Saygılar yine de…

  15. ÜstKimlik permalink
    23/01/2010 11:40 pm

    Amerikan salatalı tarafcıklar sizi 🙂

  16. selam permalink
    24/01/2010 12:23 am

    ben de ordaydım. soğuk havaya rağmen oldukça yüksek katılım vardı. kaç kişi vardı acaba?

  17. 22/02/2010 2:54 pm

    Yaşım 66 yorgunluk demez gelirdim ama mali durumum buna engel oluyor, fakat oradaki bir dostuma mesaj atacağım katılsın diye.
    Bütün benliğimle sizleri,hepinizi demokrasiye destek veren herkesi kucaklıyorum.İyiki varsınız Allah muvaffak etsin…Sağlıkla.

Yorum bırakın