İçeriğe geç

ORDU ÜLKEYİ YORDU… SİVİL SAVUNMA BALYOZA EL KOYDU!

21/01/2010

Darbe girişimlerine karşı yürüyüşü 23 Ocak 2010 Cumartesi günü saat 15.00’da İstiklal Caddesi Tünel Meydanı’nda başlattık. Balyoz Darbe Planına, “sivil vesayet” yalanlarına, Kozmik Odalardaki sırlara, darbe girişimlerine karşı birlikte ses çıkardık!

Balyoz Darbe Planıyla camileri bombalamayı, uçakları düşürmeyi, gazetecileri tutuklamayı, 200 bin kişiyi göz altına almayı düşünenlere, “Sivil vesayet”i tehdit olarak gösterip, askeri vesayeti meşrulaştıran, darbecilerin yargılanmasını “Sivil faşizm” olarak tanıtan, Kafes darbe Planlarıyla, hala görevi başında olan suikast timleriyle, başbakan yardımcılarını takip eden tehdit ağlarıyla, azınlıkları düşman olarak gören ırkçı yaklaşımlarıyla, cunta girişimleriyle, muhtıralarıyla, parti kapatmalarla, darbelere zemin yaratmaya çalışanlara karşı Taksim Meydanında basın açıklamasıyla son bulan sıfırın altındaki dondurucu soğukta kardan ilerlemekte zorlandığımız yürüyüşümüze katılan binlerce insana teşekkür ederiz.

Darbelere Karşı 70 Milyon Adım Koalisyonu

21 Yorum leave one →
  1. 21/01/2010 6:21 pm

    En ağır toplarından 137 tanesi gönüllü onbaşı olan bir medya için cılız bir sesleniş olmuş. Onlar gelmese de biz orada olacağız.

  2. blackmen permalink
    21/01/2010 7:31 pm

    sizi tebrik ediyor gerçekten bu gün suçduyurusunda bulunarak 70 milyon insanı temsil ettiğinizi ıspatladınız. teşekkürler

  3. OSMAN ARSLAN permalink
    22/01/2010 2:49 pm

    MİLLETİMİZ TURUMAN SHOW LARLA UYUTULDU. ARTIK BOMBALI EYLEMLERE TERÖR OLAYLARINA BİR SON VERİLİP GELECEĞE DAHA GÜÇLÜ GİRMRMİZ GEREK.BUNUN YOLU DEMOKRASİ VE ÖZGÜRLÜKTEN GEÇİYOR.MİLLET OLARAK BU OLAYLARA KARŞI DİK DURANLARA SAHİP ÇIKMALIYIZ GELİNEN NOKTADAN GERİ GİTMEMEK İÇİN ANAYASANIN SİVİLLEŞTİRMESİNİ SAĞALAMAK AVRUPA BİRLİĞİNE GİRMEYİ DESTEKLEMELİZ.EKMEKSİZ YAŞARIM HÜRRİYETSİZ YAŞAYAMAM TEMEL FELSEFEMİZ OLMALI

  4. 22/01/2010 4:27 pm

    balyoz hayır

  5. mehmet permalink
    22/01/2010 9:12 pm

    Bu ülkede herkes yaşamak için bir bedel ödüyor, askerler hariç. Dar düşüncelere dar görüşlere
    hayır demek için yarın taksimdeyim..

  6. 22/01/2010 10:03 pm

    ne darbesi malmısınız :S

  7. mtalmac permalink
    23/01/2010 3:37 am

    Balyozları, planyalayanların başında patlatalım!

  8. ömer turan permalink
    23/01/2010 1:55 pm

    Dar görüş ve siyasi farklılıklarına geçit vermeden hep birlikte anlamsız ve haince ortaya çıkan (doğru olduğu varsayılarak söylenen bir tabir) plan proje yönerge hangi ne karın ağrısı ise bunlara dur demek bu milletin ortak değeri olmalı. bugün sizlerin yaptığı eylemleri desteklememek gelecek tehlikeyi görmemek demek olur buda körlükle eşdeğer bir olgu olsa gerek. Sizleri izmirden gönlümle ve mailimle destekliyorum başlangıçta cılız kalan yürüyüşlerinize olan katılım artarak devam edecek ve 70 milyon sizleri gelecekte alkışlayacatır. Bu yayınlanan yada vatansever yiğtlerin deşifre ettiği bu planları kuranlar uygulamayı düşünenler yada bunlara maşa olmayı kabul edenleri müslüman kürt türk ermeni yada başka bir millet olarak görmek değil insan olarak görmek çok zor bunlar olsa olsa ruhunu satmış insan görünümlü şeytanlar olsa gerek. Buna izin vermeyeleim inanıyorum bu planları akim kalacak genelkurmayın dışında öbeklenen ve asker adını kullanarak işyapan ve yine hükümet c.başkanı gibi kendini gören karanlık odadakilere dur demesini bu millet bilecek askerinide başbakanlığınıda c.başkanlığınıda bu hainlerden koruyacaktır. bu milletle askerinin arasına hiç bir güç giremez ana yapı buna karşıdır. cesaret feragat ve özveri ha gayret.

  9. Yusuf Alper permalink
    23/01/2010 2:47 pm

    BALYOZ, SARI KIZ, ELDİVEN, YAKAMOZ daha bilmem niceleri.. Önceki dönemlerde 12 eylüllerde öncesinde , 28 şubatlarda daha bilmediğimiz onlarca belki yüzlerce Cunta planı var.. Bunları yönlendiren esas beyinler , esas arka plandaki Karanlık Loca üyesi Uluslar arası bağlantılı şer güçler aynı anda kaç ekibin sırtını sıvazlayıp ayrı ayrı alternatifli Darbe Cunta planları yapılıyor. Biri olmaz ise diğeri, şartlara göre bunları satranç ustası gibi ileri sürüyorlar..Yargıdaki vb destekçileri ile de güvence veriyorlar. TÜRKLÜK ADINA TÜRKLÜĞÜN VE TÜRKİYENİN EN BÜYÜK DÜŞMANI BUNLARDIR.. ATATÜRKÇÜLÜK MASKESİ ALTINDA EN BÜYÜK ATATÜRK DÜŞMANLIĞINI BU CUNTACILAR YAPIYOR… Sanal yapay korkular üretip , düşmanlıklar peydahlayıp her kesimi birbirinden şüphelenir hale getiriyorlar.. Üstüne bir de provakasyonlarla Düşmanlık algısını pekiştiriyor bu korkular üzerinden psikolojik sosyolojik yönlendirmelerle kitleleri güdülüyorlar.. TÜRKÜ, KÜRDÜ BİRBİRİNE DÜŞÜRÜYOR, ALEVİYİ , SÜNNİYİ BİRBİRİNE DÜŞMAN EDİYOR, LAİK , DİNDARI KAPIŞTIRIYORLAR .. Ama bende son döenmde oluşan bir kanaat şu ki PKK ve APO dahi bunların adamı operasyonel görev ifa ediyor. APO-PKK 12 eylül cuntasının bir peydahladığı ebeliğini yaptığı , mürebbiyeliğini yaptığı bir gayr-i meşru yapay bir örgüttür. Ülke sürekli gerilim içinde olsun, sivil iktidarlar bu elle sopalansın, sivil iktidarlar zaafa düşürülsün diye.Uyuşturucu, ve silah ticareti ve bölgede Askeri ağırılık sürsün içindir.. Türkiye Hizbullahı da, DHKP-C vb örgütler de, Ülkücü kılıklı bazı yapılar da böyledir.. DARBELER VE DARBECİLERİN FOYALARI ÇIKMIŞTIR.. İŞ HÜKÜMETİN CESARETİNE VE HALKIN DUYARLILIĞINA KALMIŞTIR… BU CUNTACILARA TAVİZ VERİLECEK HER ADIM ONLARI DAHA DA CESUR VE KÜSTAH VE ACIMASIZ YAPAR.. HALK DÜŞMANIDIRLAR BUNLAR.. 12 EYLÜLDE DE VE GÜNÜMÜZDEKİ PLANLARDA VE UYGULAMALARDA DA NASIL HALKI SEVMEDİKLERİ ORTADADIR.

  10. faruk permalink
    23/01/2010 7:40 pm

    artık iyice inanmaya başladım bu darbecilerle pkk liler bir.hiç bir kurum halkın iradesinden üstün olamaz saygı duysunlar halka,pis gerici ve ürketici planlarından dolayı hepsi yargılanmalı ve cezalandırılmalıdır.

  11. Kudret ÇETİN permalink
    23/01/2010 8:59 pm

    Artık sivil mahkemeleride neredeyse askeri mahkeme gibi kullanıyorlar ama çoğu gitti azı kaldı. Sanırım iktidar partisi de uyanmıştır artık şu LANET OLASI ASKERİ ANAYASAYI değiştirirler. Bizlerde referanduma destek için yürürüz. Bu karda kışta yürüyen ve VİCDANIN SESİ OLAN ARKADAŞLARIMA TEŞEKKÜRLER…

  12. 70 milyon adına konuşmak size kalmadı permalink
    23/01/2010 10:23 pm

    AKP’nin uzuvu, amerikan strateji kurumlarının senaryolarının bir parçası olmaktan kurtulamamış bir hareketsiniz.
    Hakları alenen ellerinden alınan Itfaiyecilerin Tekel işçilerinin bir ayı aşan bir süredir sürdürdükleri mücadelenin yankı yapmasını engellemeye çalışan sözde sivil aslen kapitalist militarist odaklardan birisiniz.

    • okkan ka permalink
      25/01/2010 2:52 pm

      BAKAR KÖR.PARÇALARI BİRLEŞTİR.YUKARIDAN BAK.ELHAMDÜLİLLAH MÜSLÜMAN BİR TÜRKÜM.ALEVİYLEDE KÜRTLEDE GAYRİMÜSLÜMLEDE PEKALA YAŞAYABİLİRİZ BU ÜLKEDE.SADECE ÇETIŞMA İSTEYİP BU ÜLKEYİ GELİŞİMDEN UZAK TUTANLARI AYRIŞTIRIP BÖLÜP PARÇALAYANLARI İPLERİ HEP HELİNDE TUTUP KUZU GÖRÜNEN KURTLARI GÖREMEMEK İÇİN APTAL OLMAK LAZIM.

  13. ugur permalink
    23/01/2010 11:50 pm

    ömrümde ilk kez bir yürüyüşe katıldım ve ilk ke bu kadar gururlandım..

    soğuğu karı hiç hisstmedim bile..

    darbelere karşı öfkem öylesine şiddetli ki soğuk değil yangın vardı içimde..

    oaraya gelen tüm insanları kardeş gibi görüyorum.. ülkemizin geleceğini düşünen, kanlı planlar istemeyen kardeşler..

    onurlu yürüyüşümüzü bir de videolardan izlemek isterseniz:

  14. Serkan ÇALIKIRAN permalink
    24/01/2010 3:32 pm

    Bu toplum yüz yıldan beri bu jakobenlerin kölesi haline geldi ve artık maymun gözünü açtı.Ne demek efendim kimsiniz sizde halkın iradesini yok sayıp darbe denen aşşağlık bir yola başvurursunuz.Siz önce kendinizi asli göreviniz olan halkı ve ülkeyi korumaya adayın,sizlere artık güven kalmadı çünkü sziler hep bir paranoya yaratarak halka eziyet ettiniz ve bu halkı aşağlayıp sömürdünüz hani yarattığınız paranoyalarda olmadı kimse şeriat getirmedi,kominizimde gelmedi.Siz önce ordunun elini her hangi bir ulusal tehdide karşı güçlendirin ama ordunun diğer dünya ülkeleri ile kıyaslandığında yanlızca kelle başı üstünlüğü olduğu görülüyor.Sizin işiniz jakoben yaşantınızı sürdürüp orduevlerinde kıç büyütüp halka düşman olmaktır.Sizin ne işiniz nede yetkiniz darbe yapmaktır ve artık bu insanlar yani her kesim darbe denen utancın karşısında kayıtıs kalmayacaktır.Ya defolun kışlanıza çekilip bu ülkenin halkın ordusu olun yada defolun hizmet ettiğiniz yere gidin ve geçmişte döktüğünüz halkın kanının hesabını nasıl vereceğinizi düşünüz tabi onurunuz varsa…

  15. 24/01/2010 4:16 pm

    tarih, o gün orada yürüyenleri, üşüyenleri, avazı çıktığı kadar bağıranları tozlu sayfalarına gururla yazacaktır. varolun!

  16. Gökhan permalink
    24/01/2010 7:31 pm

    Darbeye karşı 70 Milyon Adım ve Sivil toplum kurluşları’na sesleniyorum ANKARA’da böyle bi yürüyüşe biz hazırız heyecan ve umutla bekliyoruz.. İstanbuldaki kardeşlerimizide destekliyor ve teşekkür ediyoruz…

  17. Timur permalink
    25/01/2010 1:38 pm

    Ülkemizin , halkımızın, milletimizin öz kaynaklarının ne için kullanıldığını sorgulamak, hesap verebilir bir ordu ile evlatlarımızın geleceğinden emin bir ülkede yaşamak istiyoruz.

    Bunun için 70 milyon adım değil ne kadar gerekirse o kadar yürümeye hazırız..

  18. okkan ka permalink
    25/01/2010 2:55 pm

    100 YILLIK SAADET NİHAYET SONA ERİYOR 2012 SENDROMU BU OLSA GEREK..

  19. babasifi permalink
    27/01/2010 7:54 pm

    Alevi sunniKürt Çerkez Her kimse bu vatanda kader birliği yapmışız.Bazılarının Mutlulugu için bizim kardeşliğimizin bozulması lazım,buna musaade etme.Kendini kullandırma .Bu devşirmeler 27 mayıs 12 eylül 12mart——-> darbe yapmadılar.Sadece bizi düşündüler ya kendimi çok salak hissediyorum son bitti felan 70 ayak yol şubat adım …????!!!!!!…..

  20. toneturk permalink
    19/02/2010 8:33 pm

    YEAHH DARBEYE HAYIIIRRRRRRRR LİSTENİN 103. sırasından 1. sıradaki adamı geçen sakallıya EVETTTT.

Yorum bırakın