İçeriğe geç

EYLEM PLANINA KARŞI EYLEM

01/11/2009
tags:

10İlker Başbuğ görevden alınsın, Cuntacılar yargılansın!

Basın açıklaması:

Yer: İstiklal Caddesi Tünel Meydanı,

Saat. 19.00

Tarih: 2 Kasım Pazartesi

Albay Dursun Çiçek tarafından hazırlandığı artık kesinleşen darbe belgesi, TSK içinde darbe planlayan grubun, siyasal alanı baskıyla, silahlı müdahaleyle, provokasyonla, suikastlarla biçimlendirme çabasını sürdürdüğünü bir kez daha kanıtladı.

Cuntacı bir ekiple karşı karşıyayız.

Ve bu ekip sadece bir albaydan ibaret değil.

Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, belge ilk ortaya çıkartıldığında, çok sayıda komutanla birlikte bir basın toplantısı düzenlemiş ve belgeyi “kağıt parçası” olarak nitelemişti.

Belgeyi sahte ilan eden, belgenin altında imzası bulunan albayı savunan İlker Başbuğ, en üst kademesinde olduğu Karargah’ta hazırlığı yapılan darbe girişiminin ilk elden sorumlusudur. İlker Başbuğ derhal görevden el çektirilmelidir.

Başbuğ’la birlikte basın açıklamasına katılan tüm komutanlar görevden alınmalıdır.

Başbuğ ve cunta girişiminde bulunan tüm komutanlar yargılanmalıdır.

Bizler darbelere Karşı 70 Milyon Adım Koalisyonu’nun düzenleyeceği “İlker Başbuğ görevden alınsı!Cuntacılar yargılansın!” başlıklı basın açıklamasını destekleyen kurumlar olarak etkinliğimizde sizleri de aramızda görmek isteriz.

Düzenleyen: Darbelere Karşı 70 Milyon Adım Koalisyonu

Destekleyenler ve çağrıcılar:

Mazlum-Der, DTP, DSİP, EHP, Genç Siviller, DÖH, Irkçılığa ve Milliyetçiliğe Dur De, ÖSH, yeşiller Partisi üyeleri

3 Yorum leave one →
  1. 08/11/2009 5:50 pm

    ergenekon hayır

  2. vehbi permalink
    05/12/2009 11:54 am

    Geç haberim oldu, yoksa muhakkak gelirdim. Tüm katılan arkadaşlara selamlar. Darbecilere, cuntacılara kısacası ergenekonculara dur diyoruz, diyeceğiz, her zaman, her yerde.

  3. 23/01/2010 8:19 pm

    darbecilere karşıyımplanı hazırlayanların yargılanmasını istiyorum ben tankın sincan da milletin üstüne yürüyüp sabah erken kalkanın darbe yaptığı günleri biliyorum . ama allahın izniyle artık yapmaları mümkün değil bu milletin bir menderes daha feda edecek zafiyeti yooooookkk.

Yorum bırakın